Rodemijnsteen.net

Direct uw prijs op
basis van uw postcode

Geen offerte
ontvangen?

Eigenschappen van rode mijnsteen

Mijnsteen is een verzamelnaam voor alle soorten gesteenten die vrijkomen bij de winning van steenkool. De aardlagen waarin steenkool voorkomt zijn in ruim 200 miljoen jaar gevormd. In de betreffende periode ontstonden afzettingen van veen, klei en soms zand. Onder invloed van grote druk door latere afzettingen werd het veen veranderd in steenkool, de zanderige afzettingen in zandsteen en en de klei in kleisteen (soms leisteen). Overgangsgesteenten vormden zich tussen de verschillende soorten steen. Door natuurlijke verbranding (oxideren) wordt zwarte leisteen omgezet in een rood gebrand product; de zogenaamde rode mijnsteen.

Rode mijnsteen is het meest toegepast en verkrijgbaar in een afmeting van tussen de 15 en 25 mm. Het soortelijk gewicht van rode mijnsteen bedraagt ongeveer 1400 kg per kuub.

De opname van water is afhankelijk van de dichtheid en bedraagt circa een tot vier procent. De kleurenvariatie van mijnsteen wordt bepaald door de geologische samenstelling van het gesteente waaruit deze gewonnen wordt. Mijnsteen wordt na winning gezeefd zodat deze aan de standaard sorteringen kan voldoen.

Wilt u rode mijnsteen bestellen voor een voordelige prijs? We bezorgen rode mijnsteen waar ook hoveniers en aannemers mee werken.

Wilt u iets weten over toepassingen van rode mijnsteen of het berekenen van de hoeveelheid, klik dan op onderstaande onderwerpen:

Waarom rode mijnsteen laten bezorgen door ons:

  •   Uw postcode bepaalt de prijs
  •   Regelmatig nieuwe prijzen
  •   Gerenommeerde leverancier
  •   Eenvoudig rode mijnsteen kopen
  •   Snelle en correcte levering
  •   Bezorgen in heel Nederland
  •   iDEAL betaling via uw eigen bank
Veilig rode mijnsteen betalen met iDeal van Mollie

www.rodemijnsteen.net

Rode mijnsteen voor verharding!

wij bezorgen alleen in Nederland

Rodemijnsteen.net bezorgt alleen in Nederland!